HeaderFOTOwebsite3.jpg

Beste wandelliefhebbers, opgelet! Op 1 maart a.s. start de verkoop van tickets voor de 10e editie van de Pieter Stuyvesant Kuiertocht. U kunt vanaf 12.00 uur uw kaarten bestellen op onze website, onder de knop Inschrijven. We hebben weer prachtige routes voor u uitgezet door ons mooie Weststellingwerf. U heeft de keuze uit vier afstanden: 12, 22, 32 of 42 kilometer. 
Zoals u van ons gewend bent, is er volop te genieten onderweg wat betreft uitzicht, muziek en entertainment.

We rekenen op uw komst. 

Bij fanatieke wandelaars stond het al in de agenda gemarkeerd: de tiende Pieter Stuyvesant Kuiertocht (PSK) in het eerste weekend van juni 2022.
De voorbereidingen voor deze tocht waren al in 2021 gestart, creatieve ideeën gesmeed, routes gepland... en nog steeds hebben we helaas te maken met het coronavirus. Gezelligheid en samen, zijn de belangrijkste pijlers van het wandelevenement. Reden voor de organisatie om te besluiten om de Kuiertocht opnieuw een jaar uit te stellen.

Voorzitter Wim Plekkenpol: “De voorbereidingen van een editie duren meer dan een jaar. We waren dus al weer volop bezig met de tocht van 2022, die een heel bijzondere zou worden: namelijk de tiende editie! Dat is meteen de reden dat we geen concessies willen doen aan de charme van de Pieter Stuyvesant Kuiertocht. In overleg met alle betrokken zijn we unaniem tot het besluit gekomen de tocht opnieuw een jaar uit te stellen naar zaterdag 3 juni 2023! Dan maken we er vanuit Sonnega, de plek waar de Kuiertocht in 2002 ook begon, een bruisend jubileumfeest van!”

Bij fanatieke wandelaars staat het al in de agenda gemarkeerd: de tiende Pieter Stuyvesant Kuiertocht (PSK) in het eerste weekend van juni 2021.
De voorbereidingen zijn gestart, creatieve ideeën gesmeed, routes globaal gepland... en toen kwam corona. Ook voor de organisatie van de PSK reden om eerst rustig af te wachten, maar inmiddels toch realistisch vooruit te kijken.
Gezelligheid en samen, zijn de belangrijkste pijlers van het wandelevenement. Reden voor de organisatie om te besluiten om de Kuiertocht een jaar uit te stellen.

Voorzitter Wim Plekkenpol: “De voorbereidingen van een editie duren meer dan een jaar. We waren dus al volop bezig met de tocht van 2021, die een heel bijzondere zou worden: namelijk de tiende editie! Dat is meteen de reden dat we geen concessies willen doen aan de charme van de Pieter Stuyvesant Kuiertocht. In overleg met alle betrokken zijn we unaniem tot het besluit gekomen de tocht een jaar uit te stellen. op naar 4 juni 2022! Dan maken we er vanuit Sonnega, de plek waar de Kuiertocht in 2002 ook begon, een bruisend jubileumfeest van!”

Al meer dan 2000 wandelaars hebben zich ingeschreven voor de Pieter Stuyvesant Kuiertocht, het populaire wandelevenement door Weststellingwerf op zaterdag 1 juni. De wandelaars starten bij Paardensportcentrum Stegeman in De Blesse en lopen o.a door Blesdijke, over de Blesdijkerheide, door de Catspolder, Vinkega en Steggerda.

Vorige week werd de 2000e startkaart verkocht in de webshop op www.pskuiertocht.nl. Fred Banda uit De Hoeve was de 2000e die een kaart kocht en kreeg daarvoor een presentje uit handen van Henk Matser van Hotel Van der Valk in Wolvega.

Van der Valk biedt iedere 1000e deelnemer een brunchbon aan.

Training voor Nijmeegse Vierdaagse

Fred Banda kocht voor hem en zijn buurman kaarten voor de 40 kilometer, de langste afstand van de Pieter Stuyvesant Kuiertocht. Het wordt voor beiden de 3e of 4e deelname aan de Kuiertocht. “Het is een van onze trainingstochten voor de Nijmeegse Vierdaagse”, vertelt de sportieve Hoevenaar. “Samen met de buurman wandel ik heel veel. We doen voor de vierde keer mee aan de Nijmeegse Vierdaagse dit jaar.”

Een wandeltocht in eigen omgeving is een mooie afwisseling voor de wandelfanaten. “De Pieter Stuyvesant Kuiertocht is een erg mooie tocht, die we graag lopen.”

De mannen zetten zelf ook vaak tochten van een kilometer of dertig uit om te trainen. Maar een georganiseerde tocht in eigen gebied, vinden ze toch wel erg leuk.

Kaartverkoop in eindsprint

Met nog drie weken te gaan tot de Kuiertocht op 1 juni, kent de kaartverkoop een eindsprint. Nadat Fred Banda op 4 mei de 2000e kaart kocht, staat de teller inmiddels op bijna 2100 verkochte kaarten.

Wil je nog meewandelen? Wacht dan niet meer te lang. Via www.pskuiertocht.nl/inschrijven kun je zelf een starttijd kiezen. In elke groep starten maximaal 200 lopers. Zo zorgen we voor een goede spreiding van alle wandelaars. Wie op de dag van de Kuiertocht aan de start een kaart koopt, wordt ingedeeld in een groep waar nog plaats is.

Verrassingen en entertainment onderweg

De Pieter Stuyvesant Kuiertocht kent deze editie routes van 12, 20, 30 en 40 kilometer. De 20 kilometer lijkt net als andere jaren de populairste route. Opvallend is dit jaar de grote animo voor de route van 12 kilometer.

Ondanks het verschil in afstand, beleven alle wandelaars onderweg verrassingen. Zowel in route als in het entertainment onderweg. Het is waar de Pieter Stuyvesant na acht succesvolle edities haar imago van gezellige familietocht aan dankt.

Inschrijven kan nog via www.pskuiertocht.nl.

Henk Matser van hotel Van der Valk Wolvega (links) reikt de prijs uit aan Fred Banda uit De Hoeve. Rechts staat voorzitter Wim Plekkenpol van de PSK. (Foto: Lenus van der Broek)

WOLVEGA – Voor de vierde keer lopen Bert en Alie Lankman op 1 juni de Pieter Stuyvesant Kuiertocht. Ze kochten vorige week exact het 1000e ticket voor deelname aan de wandeltocht. Voorzitter Wim Plekkenpol van de Stichting Pieter Stuyvesant Kuiertocht verraste hen met een brunchbon van Hotel Van der Valk in Wolvega. Hoteleigenaar Henk Matser reikte deze aan hen uit. Net als de voorgaande drie edities, schreef het echtpaar Lankman zich weer in voor de langste route van 40 kilometer.
Bert Lankman is geboren en getogen in Oosterstreek en woont tegenwoordig in Nunspeet. Het paar heeft een sportieve leefstijl. Het sporten en wandelen helpt Lankman zijn diabetes onder controle te houden, een geweldige motivatie.
Ze kijken er naar uit om zaterdag 1 juni weer mee te lopen met de Pieter Stuyvesant Kuiertocht.

Sinds de inschrijving vrijdag 1 maart startte, zijn er zo’n 1500 kaarten verkocht. Ook voor de 2000e deelnemer ligt er een smakelijke verrassing van Hotel Van der Valk klaar. Van der Valk is al jarenlang trouwe vriend van de Pieter Stuyvesant Kuiertocht. Inschrijven kan via www.pskuiertocht.nl. Volg ons ook op Facebook.

Lenus 1000e inschrijver 2019 web


V.l.n.r.: Wim Plekkenpol, Alie en Bert Lankman en Henk Matser van Hotel Van der Valk (Foto: Lenus van der Broek).

De voorbereidingen voor de 9e editie van de Pieter Stuyvesant Kuiertocht op 1 juni 2019, met als startplaats De Blesse, zijn al in volle gang.
De eerste routekaart werd vrijdag 1 maart in het historische Pieter Stuyvesant kerkje in Peperga door 'Pieter Stuyvesant' officieel overhandigt aan burgemeester André van de Nadort van Weststellingwerf.
Het bestuur rekent weer op zo’n 3000 wandelaars. U kunt kaarten bestellen via www.pskuiertocht.nl/inschrijven.

(Foto's: Lenus van der Broek)

 Schermafbeelding 2019 03 05 om 21.02.06

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schermafbeelding 2019 03 05 om 21.02.58

Burgemeester van Weststellingwerf krijgt eerste routekaart

 

DE BLESSE – Op vrijdag 1 maart start de inschrijving voor de Pieter Stuyvesant Kuiertocht (PSK). Wandelaars kunnen vanaf 13.00 uur op www.pskuiertocht.nl kaarten kopen voor het grootste wandelevenement in de Stellingwerven, dat op zaterdag 1 juni plaatsvindt. Burgemeester André van de Nadort van Weststellingwerf neemt aanstaande vrijdag de eerste routekaart in ontvangst. Dit doet hij heel toepasselijk bij het kerkje in Peperga, waar naar verluid de vader van ontdekkingsreiziger Pieter Stuyvesant predikant is geweest.

De populaire kuiertocht start op 1 juni in De Blesse. Vanuit Paardensportcentrum Stegeman aan de Bovenweg gaan de wandelaars op pad. “We hopen weer op zo’n 3000 deelnemers”, zegt Wim Plekkenpol, voorzitter van de Stichting Pieter Stuyvesant Kuiertocht. De wandelaars kunnen kiezen uit een route van 40, 30, 20 of 12 kilometer. “Op elke route worden de wandelaars verrast met muziek, entertainment en een prachtige blik op Weststellingwerf”, aldus de voorzitter.

Wandelen door gevarieerd landschap

Iedere twee jaar is de eerste zaterdag van juni gereserveerd voor de Pieter Stuyvesant Kuiertocht. Iedere editie gaat door een andere hoek van Weststellingwerf. “Zo genieten de wandelaars elke keer weer van een ander deel van het gevarieerde Stellingwerver landschap”, zegt Plekkenpol. “We hopen de deelnemers dit jaar te verrassen met een wandeling door deze – voor de PSK – nieuwe hoek van Weststellingwerf.”

Veel vrijwilligers helpen mee

In de voorbereidingen is er overleg met de Plaatselijk Belangen en andere verenigingen in de dorpen waar de tocht doorheen komt. Overal is het enthousiasme even groot. “Dat geeft ons veel vertrouwen op een goede samenwerking en een mooie tocht. Het enthousiasme van de vrijwilligers straalt er al vanaf! Daar zijn we bijzonder blij mee, want zonder de dorpen en haar inwoners kunnen we niet. De PSK dankt haar succes mede aan de vele vrijwilligers die als bijvoorbeeld verkeersregelaar, stempelaar, in de horeca of het entertainment voor een veilige, gezellige en geslaagde tocht zorgen.”

Kaartverkoop en informatie: www.pskuiertocht.nl. Volg ons ook op Facebook.

Maart 2018

DE BLESSE – Het bestuur van de stichting Pieter Stuyvesant Kuiertocht (PSK) is alweer druk bezig met de voorbereidingen voor de volgende kuiertocht, die in 2019 plaatsvindt. En er is een primeur te melden. Voor het eerst in het 17-jarig bestaan van de populaire kuiertocht, starten en finishen we in De Blesse!

Iedere twee jaar is de eerste zaterdag van juni gereserveerd voor dit populaire wandelevenement in Weststellingwerf. Op zaterdag 1 juni 2019 wordt er gewandeld rond De Blesse, met start en finish in het paardensportcentrum van de familie Stegeman.

Iedere editie gaat door een andere hoek van Weststellingwerf. “Zo genieten de 3000 wandelaars elke keer weer van een ander deel van het gevarieerde Stellingwerver landschap”, zegt voorzitter Wim Plekkenpol. “We hopen de grote schare vaste deelnemers komende editie te verrassen met een wandeling door deze – voor de Kuiertocht – nieuwe hoek van Weststellingwerf.”

Afstanden

Sinds in 2013 de marathonafstand is toegevoegd aan de wandelroutes, trekt deze veel fanatieke wandelaars. Deze afstand staat daarom ook volgend jaar weer op de kaart. Net als de inmiddels veel belopen 10 kilometer lange familietocht. Uiteraard ontbreken de routes van zo’n 20 en 30 kilometer niet.

In de voorbereidingen op de nieuwe tocht is er overleg met o.a. Plaatselijk Belang De Blesse – Peperga. “Ook dit keer vertrouwen we weer op een goede samenwerking met de dorpen waar de tocht doorheen komt. De gesprekken lopen voortvarend en het enthousiasme van de betrokken vrijwilligers straalt er nu al af! Daar zijn we bijzonder blij mee, want zonder de dorpen en haar inwoners kunnen we niet. De PSK dankt haar succes mede aan de vele vrijwilligers die als bijvoorbeeld verkeersregelaar, stempelaar, in de horeca of het entertainment voor een veilige, gezellige en geslaagde tocht zorgen”, aldus Plekkenpol.

Burgemeester enthousiast

Het bestuur van de stichting Pieter Stuyvesant Kuiertocht kreeg tijdens een van de vergaderingen voor de nieuwe tocht bezoek van burgemeester André van de Nadort. Als nieuwe burgemeester van Weststellingwerf kreeg hij een korte kennismaking met de tocht die elke keer grote aantallen Weststellingwervers op de been brengt. Is het niet als deelnemer, dan wel als vrijwilliger die in flinke aantallen hun steentje bijdragen aan het slagen van elke kuiertocht.

De burgemeester toonde zich enthousiast over de populariteit van de tocht. Een echte wandelaar is hij volgens eigen zeggen niet, maar misschien is er een kansje dat hij toch een stuk meewandelt in 2019. Van zijn directe collega’s op het gemeentehuis, kende hij in ieder geval al de enthousiaste verhalen. De wethouders en gemeentesecretaris zijn al jaren vaste deelnemers aan de (lange) tocht!

Inschrijving start op 1 maart 2019.

De inschrijving voor alle afstanden start op 1 maart 2019. Volg ons ook op Facebook.

De kaartverkoop voor de 9e editie van de Pieter Stuyvesant Kuiertocht start op 

vrijdag 1 maart om 13.00 uur.

U koopt uw deelnamekaart(en) via de ticketshop op deze website, onder de knop Inschrijven. Lees voor het inschrijven eerst onze voorwaarden door.
Heeft u nog vragen? Op de pagina veelgestelde vragen vindt u misschien al het antwoord.