PSK-3.jpg

Maart 2018

DE BLESSE – Het bestuur van de stichting Pieter Stuyvesant Kuiertocht (PSK) is alweer druk bezig met de voorbereidingen voor de volgende kuiertocht, die in 2019 plaatsvindt. En er is een primeur te melden. Voor het eerst in het 17-jarig bestaan van de populaire kuiertocht, starten en finishen we in De Blesse!

Iedere twee jaar is de eerste zaterdag van juni gereserveerd voor dit populaire wandelevenement in Weststellingwerf. Op zaterdag 1 juni 2019 wordt er gewandeld rond De Blesse, met start en finish in het paardensportcentrum van de familie Stegeman.

Iedere editie gaat door een andere hoek van Weststellingwerf. “Zo genieten de 3000 wandelaars elke keer weer van een ander deel van het gevarieerde Stellingwerver landschap”, zegt voorzitter Wim Plekkenpol. “We hopen de grote schare vaste deelnemers komende editie te verrassen met een wandeling door deze – voor de Kuiertocht – nieuwe hoek van Weststellingwerf.”

Afstanden

Sinds in 2013 de marathonafstand is toegevoegd aan de wandelroutes, trekt deze veel fanatieke wandelaars. Deze afstand staat daarom ook volgend jaar weer op de kaart. Net als de inmiddels veel belopen 10 kilometer lange familietocht. Uiteraard ontbreken de routes van zo’n 20 en 30 kilometer niet.

In de voorbereidingen op de nieuwe tocht is er overleg met o.a. Plaatselijk Belang De Blesse – Peperga. “Ook dit keer vertrouwen we weer op een goede samenwerking met de dorpen waar de tocht doorheen komt. De gesprekken lopen voortvarend en het enthousiasme van de betrokken vrijwilligers straalt er nu al af! Daar zijn we bijzonder blij mee, want zonder de dorpen en haar inwoners kunnen we niet. De PSK dankt haar succes mede aan de vele vrijwilligers die als bijvoorbeeld verkeersregelaar, stempelaar, in de horeca of het entertainment voor een veilige, gezellige en geslaagde tocht zorgen”, aldus Plekkenpol.

Burgemeester enthousiast

Het bestuur van de stichting Pieter Stuyvesant Kuiertocht kreeg tijdens een van de vergaderingen voor de nieuwe tocht bezoek van burgemeester André van de Nadort. Als nieuwe burgemeester van Weststellingwerf kreeg hij een korte kennismaking met de tocht die elke keer grote aantallen Weststellingwervers op de been brengt. Is het niet als deelnemer, dan wel als vrijwilliger die in flinke aantallen hun steentje bijdragen aan het slagen van elke kuiertocht.

De burgemeester toonde zich enthousiast over de populariteit van de tocht. Een echte wandelaar is hij volgens eigen zeggen niet, maar misschien is er een kansje dat hij toch een stuk meewandelt in 2019. Van zijn directe collega’s op het gemeentehuis, kende hij in ieder geval al de enthousiaste verhalen. De wethouders en gemeentesecretaris zijn al jaren vaste deelnemers aan de (lange) tocht!

Inschrijving start op 1 maart 2019.

De inschrijving voor alle afstanden start op 1 maart 2019. Volg ons ook op Facebook.