HeaderFOTOwebsite3.jpg

Al meer dan 2000 wandelaars hebben zich ingeschreven voor de Pieter Stuyvesant Kuiertocht, het populaire wandelevenement door Weststellingwerf op zaterdag 1 juni. De wandelaars starten bij Paardensportcentrum Stegeman in De Blesse en lopen o.a door Blesdijke, over de Blesdijkerheide, door de Catspolder, Vinkega en Steggerda.

Vorige week werd de 2000e startkaart verkocht in de webshop op www.pskuiertocht.nl. Fred Banda uit De Hoeve was de 2000e die een kaart kocht en kreeg daarvoor een presentje uit handen van Henk Matser van Hotel Van der Valk in Wolvega.

Van der Valk biedt iedere 1000e deelnemer een brunchbon aan.

Training voor Nijmeegse Vierdaagse

Fred Banda kocht voor hem en zijn buurman kaarten voor de 40 kilometer, de langste afstand van de Pieter Stuyvesant Kuiertocht. Het wordt voor beiden de 3e of 4e deelname aan de Kuiertocht. “Het is een van onze trainingstochten voor de Nijmeegse Vierdaagse”, vertelt de sportieve Hoevenaar. “Samen met de buurman wandel ik heel veel. We doen voor de vierde keer mee aan de Nijmeegse Vierdaagse dit jaar.”

Een wandeltocht in eigen omgeving is een mooie afwisseling voor de wandelfanaten. “De Pieter Stuyvesant Kuiertocht is een erg mooie tocht, die we graag lopen.”

De mannen zetten zelf ook vaak tochten van een kilometer of dertig uit om te trainen. Maar een georganiseerde tocht in eigen gebied, vinden ze toch wel erg leuk.

Kaartverkoop in eindsprint

Met nog drie weken te gaan tot de Kuiertocht op 1 juni, kent de kaartverkoop een eindsprint. Nadat Fred Banda op 4 mei de 2000e kaart kocht, staat de teller inmiddels op bijna 2100 verkochte kaarten.

Wil je nog meewandelen? Wacht dan niet meer te lang. Via www.pskuiertocht.nl/inschrijven kun je zelf een starttijd kiezen. In elke groep starten maximaal 200 lopers. Zo zorgen we voor een goede spreiding van alle wandelaars. Wie op de dag van de Kuiertocht aan de start een kaart koopt, wordt ingedeeld in een groep waar nog plaats is.

Verrassingen en entertainment onderweg

De Pieter Stuyvesant Kuiertocht kent deze editie routes van 12, 20, 30 en 40 kilometer. De 20 kilometer lijkt net als andere jaren de populairste route. Opvallend is dit jaar de grote animo voor de route van 12 kilometer.

Ondanks het verschil in afstand, beleven alle wandelaars onderweg verrassingen. Zowel in route als in het entertainment onderweg. Het is waar de Pieter Stuyvesant na acht succesvolle edities haar imago van gezellige familietocht aan dankt.

Inschrijven kan nog via www.pskuiertocht.nl.

Henk Matser van hotel Van der Valk Wolvega (links) reikt de prijs uit aan Fred Banda uit De Hoeve. Rechts staat voorzitter Wim Plekkenpol van de PSK. (Foto: Lenus van der Broek)