PSK-paarden.jpg

Bij fanatieke wandelaars stond het al in de agenda gemarkeerd: de tiende Pieter Stuyvesant Kuiertocht (PSK) in het eerste weekend van juni 2022.
De voorbereidingen voor deze tocht waren al in 2021 gestart, creatieve ideeën gesmeed, routes gepland... en nog steeds hebben we helaas te maken met het coronavirus. Gezelligheid en samen, zijn de belangrijkste pijlers van het wandelevenement. Reden voor de organisatie om te besluiten om de Kuiertocht opnieuw een jaar uit te stellen.

Voorzitter Wim Plekkenpol: “De voorbereidingen van een editie duren meer dan een jaar. We waren dus al weer volop bezig met de tocht van 2022, die een heel bijzondere zou worden: namelijk de tiende editie! Dat is meteen de reden dat we geen concessies willen doen aan de charme van de Pieter Stuyvesant Kuiertocht. In overleg met alle betrokken zijn we unaniem tot het besluit gekomen de tocht opnieuw een jaar uit te stellen naar zaterdag 3 juni 2023! Dan maken we er vanuit Sonnega, de plek waar de Kuiertocht in 2002 ook begon, een bruisend jubileumfeest van!”