PSK-3.jpg

Burgemeester van Weststellingwerf krijgt eerste routekaart

 

DE BLESSE – Op vrijdag 1 maart start de inschrijving voor de Pieter Stuyvesant Kuiertocht (PSK). Wandelaars kunnen vanaf 13.00 uur op www.pskuiertocht.nl kaarten kopen voor het grootste wandelevenement in de Stellingwerven, dat op zaterdag 1 juni plaatsvindt. Burgemeester André van de Nadort van Weststellingwerf neemt aanstaande vrijdag de eerste routekaart in ontvangst. Dit doet hij heel toepasselijk bij het kerkje in Peperga, waar naar verluid de vader van ontdekkingsreiziger Pieter Stuyvesant predikant is geweest.

De populaire kuiertocht start op 1 juni in De Blesse. Vanuit Paardensportcentrum Stegeman aan de Bovenweg gaan de wandelaars op pad. “We hopen weer op zo’n 3000 deelnemers”, zegt Wim Plekkenpol, voorzitter van de Stichting Pieter Stuyvesant Kuiertocht. De wandelaars kunnen kiezen uit een route van 40, 30, 20 of 12 kilometer. “Op elke route worden de wandelaars verrast met muziek, entertainment en een prachtige blik op Weststellingwerf”, aldus de voorzitter.

Wandelen door gevarieerd landschap

Iedere twee jaar is de eerste zaterdag van juni gereserveerd voor de Pieter Stuyvesant Kuiertocht. Iedere editie gaat door een andere hoek van Weststellingwerf. “Zo genieten de wandelaars elke keer weer van een ander deel van het gevarieerde Stellingwerver landschap”, zegt Plekkenpol. “We hopen de deelnemers dit jaar te verrassen met een wandeling door deze – voor de PSK – nieuwe hoek van Weststellingwerf.”

Veel vrijwilligers helpen mee

In de voorbereidingen is er overleg met de Plaatselijk Belangen en andere verenigingen in de dorpen waar de tocht doorheen komt. Overal is het enthousiasme even groot. “Dat geeft ons veel vertrouwen op een goede samenwerking en een mooie tocht. Het enthousiasme van de vrijwilligers straalt er al vanaf! Daar zijn we bijzonder blij mee, want zonder de dorpen en haar inwoners kunnen we niet. De PSK dankt haar succes mede aan de vele vrijwilligers die als bijvoorbeeld verkeersregelaar, stempelaar, in de horeca of het entertainment voor een veilige, gezellige en geslaagde tocht zorgen.”

Kaartverkoop en informatie: www.pskuiertocht.nl. Volg ons ook op Facebook.